Van Paridon

Vorige Artikel 2 van 19 Volgende

Drie generaties, negentig jaar ervaring

"De basis van Van Paridon ligt in 1925, toen er in verband met de bouw van de R.K. Maria Koepelkerk in Bussum materialen vervoerd moesten worden. Het ging daarbij vooral om zand en stenen. In 1928 nam Henk van Paridon dit bedrijfje over.

Paul van Paridon: “In het begin werkte mijn opa met 3 paarden en wagens. In 1931 kwam de eerste auto, maar tijdens de oorlog ging hij noodgedwongen weer over op de paard en wagen. In de oorlogsjaren vervoerde Henk kachelhout voor het personeel van ‘Naarden’, dat zij gratis thuisbezorgd kregen. Na de oorlog kwam de eerste auto weer in beeld en al snel volgden de tweede en de derde. Vooral het vervoer van bouwmaterialen, kozijnen en de specialisatie in kolen heeft Van Paridon groot gemaakt.

Henk heeft het bedrijf uitgebouwd met drie zoons. Van hen is Gerard van Paridon (mijn vader) alleen verder gegaan. In 1989 ben ik compagnon geworden, waarbij ik met name de activiteiten op het gebied van recycling op me nam. In 2003 werd ik directeur. Mijn vader helpt af en toe nog steeds mee en is dan ook regelmatig op het terrein te vinden.


Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een tot middelgroot transportbedrijf met een brede ervaring. Per jaar verwerkt onze sorteerinrichting ca. 20.000 ton afval.“

© 2015 - 2019 STOPMIJNAFVAL - Goed bezig! | sitemap | rss