Van den Noort

Vorige Artikel 8 van 18 Volgende

Cees van den Noort legde in 1944 de basis van het huidige bedrijf toen hij startte met de handel in zand en grind. Hij begon met paard en kar, maar zijn handelsgeest en bevlogenheid leidde al snel tot de aanschaf van een vrachtwagen. Daarmee kon hij zijn handel uitbreiden tot buiten de regio.

In antwoord op de toenemende vraag naar zand en grind kocht Cees in 1958 zijn eerste schip. De vloot groeide binnen korte tijd uit tot zeven schepen met een capaciteit van 130 tot 1.000 ton. Eind 1987 viel met de verkoop van het laatste schip het doek voor de scheepvaart.

De investering van een zandzuiger in 1973 werd in het begin van de jaren tachtig gevolgd door de aanschaf van een wasinstallatie. Hiermee wordt tot op de dag van vandaag in eigen beheer industriezand, zoals metselzand, voegzand, betonzand, vloerenzand en verschralingszand voor sportvelden geproduceerd en geleverd.

Begin jaren vijftig begon Van den Noort op kleine schaal met het ophalen van afval. Deze nieuwe bedrijfsactiviteit kwam voort uit het aannemingsbedrijf. Naast het aan- en afvoeren van zand en grond werd ook het bouwafval meegenomen. Inmiddels is Van den Noort uitgegroeid tot een gespecialiseerde afvalinzamelaar.

Een mijlpaal voor het bedrijf werd bereikt in 1990 toen de recycling in gebruik werd genomen. Hiermee is een start gemaakt met het scheiden, verwerken en recyclen van bouw- en sloopafval, bedrijfsafval en huishoudelijk afval, het breken van puin en het verwerken van hout, grond, groen en overige reststoffen.

Cees van den Noort stapte in 1980 uit het bedrijf en zijn zonen namen de zaak over. Cees overleed in 1988 op 69-jarige leeftijd. Het bedrijf kwam in handen van Toon en Johan van den Noort. Samen met Cees van den Noort jr. -vertegenwoordiger van de derde generatie- vormden zij tot 2014 de directie. Met het 70-jarige bestaan van Van den Noort in 2014 kwam hierin verandering. Toon en Johan van den Noort namen een stapje terug en droegen het spreekwoordelijke stokje over aan de nieuwe directie, bestaande uit Cees, Joyce en Babs van den Noort. Hiermee blijft Van den Noort een echt familiebedrijf, waarbij het bedrijf inmiddels volledig wordt gerund door de derde generatie.

© 2015 - 2020 STOPMIJNAFVAL - Goed bezig! | sitemap | rss