Word ook AFVALVRIJ

Stopmijnafval wil bijdragen aan de versnelling van de afvaltransitie. Deze staat nu nog in de kinderschoenen dat wil zeggen dat ons afval op dit moment nog voornamelijk wordt gestort en verbrand en dat we naar recycling toe moeten gaan. Met het scheiden en minderen van afval voeren we pressie uit om recyclingprojecten op te starten. 

AFVAL = GRONDSTOF
Afval werd vroeger grotendeels gestort en wordt nu vooral verbrand. Alle materialen die verloren gaan moeten weer opnieuw van over de hele wereld komen terwijl steeds verdergaande recycling mogelijk is. Dat vinden wij zonde voor onszelf, voor onze kinderen en onze medemens. Het moet anders.

Daarom geloven we dat we AFVALVRIJ moeten worden. Dit betekent afval scheiden en afval voorkomen op een leuke en betaalbare manier. Met elkaar prikkelen we de fabrikanten en afvalbedrijven om gebruikte materialen niet meer als afval te behandelen maar als grondstof.

 

 

Hoe worden we AFVALVRIJ?

  1. Afval scheiden zorgt dat de hoeveelheid RESTafval zo goed als verdwijnt. Het grootste deelvan ons afval kan door het scheiden meteen gerecycled worden.
  2. Minder materialen gebruiken door slimmer in te kopen. Bijvoorbeeld een drinkbeker i.p.v. drinkpakjes.
  3. Lobby naar de industrie om alleen nog hergebruik van volledig duurzame materialen mogelijk te maken.

BEGIN VANDAAG MET AFVALVRIJ

© 2015 - 2018 Stopmijnafval.nl | sitemap | rss