Vlag Oekraïne is een project van De Circulaire Kleermaker, een zusterbedrijf van STOPMIJNAFVAL. Zij maken sinds begin 2021 al overhemden van hergebruikt katoen en door de huidige omstandigheden, zijn ze www.vlagoekraine.nl opgestart. Hier kun je de vlag van Oekraïne bestellen. Je kiest de maat, rekent af en zij geven aan dat je dan de vlag 1 dag later in de brievenbus ontvangt.

Help vluchtelingen uit Oekraïne

De eventuele winst die gemaakt wordt gaat als donatie naar UNCHR. UNHCR is de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties en is ter plaatse en schaalt capaciteit en noodhulp op in Oekraïne en de buurlanden. Zij zijn continu bezig om hulp te verlenen aan de meest kwetsbare mensen. Zo zorgen ze o.a. voor: noodopvang, noodhulpgoederen en gezondheidszorg.

Door de Oekraïense vlag bijvoorbeeld samen met de Nederlandse vlag aan de voorgevel van het huis te hangen, mee te nemen naar een demonstratie of binnen in het huis of op je werk op tafel te zetten kun je solidair zijn met Oekraïne die op dit moment in verschrikkelijk omstandigheden verkeert. De vlag heeft aan de linkerkant boven en onder haakjes waardoor je de vlag aan een vlaggenstok of houder vast kunt maken. De vlag uit Oekraïne bestaat uit twee horizontale banen, een blauwe en een gele.

100% hergebruikt katoen & Lokaal gemaakt

Deze Oekraïense vlag is gemaakt van oude afgekeurde lakens uit hotels en restaurants die normaal zouden worden weggegooid. Wij verven ze in de kleuren van Oekraïne en maken daar de vlaggen van. De vlaggen maken we in lokale naaiateliers Nederland door mensen die het werk goed kunnen gebruiken.

De partij achter dit project is de Circulaire Kleermaker, daar maken sinds begin 2021 al overhemden van hergebruikt katoen en door de huidige omstandigheden hebben ze dit project in zo snel al kan opgestart.

Meer informatie is te vinden op www.vlagoekraine.nl

 

Ga verder naar HOME van de STOPMIJNAFVAL website.

© 2015 - 2023 STOPMIJNAFVAL | sitemap | rss