Luiercontainer

Vorige Artikel 11 van 17 Volgende
€ 19,05 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Er worden in Nederland per jaar, schrik niet, 1.000.000.000 (1 miljard) babyluiers verbrand terwijl recycling mogelijk is. Dit kunnen we veranderen.

In samenwerking met de stichting Luierrecycling Nederland kun je hier een speciale luiercontainer bestellen om zo de recycling weer op te starten. Ouders vinden dit belangrijk.

Ontvang als kinderdagverblijf of gastouder

  1. een speciale LUIERcontainer die elke 2 weken of maandelijks wordt geleegd.
  2. websitelogo, raamsticker en nieuwsbericht van de stichting Luierrecycling Nederland om aan ouders te laten zien dat jullie gaan voor duurzaamheid.

Waarom meedoen?

  • Luiers worden in de kinderopvang en bij gastouders al gescheiden dus het is geen extra moeite.
  • Medewerkers en ouders worden enthousiast omdat ze bijdragen aan een beter milieu.
  • In 2007 is in Nederland de laatste echte recyclefabriek voor luiers failliet gegaan. Nu bijna 10 jaar later worden er weer nieuwe recyclefabrieken opgestart.
  • Meestal kunnen de afvalkosten gelijk blijven of zelfs omlaag. Wij helpen dit uit te zoeken.
  • Gemeenten haken graag aan als kinderdagverblijven en gastouders al zijn begonnen. Zie bijvoorbeeld het filmpje hieronder.

Direct bestellen

Je kunt het LUIERSabonnement bovenaan deze pagina direct bestellen door 1 maand vooraf te betalen met IDEAL. Daarna bepalen we in overleg de datum van levering van de container(s). Het abonnement heeft een duur van 12 maanden.

Het is ook mogelijk om eerst een offerte te ontvangen. Stuur ons hiervoor een mail of Whatsapp op 06-21120339.


Veelgestelde vragen
 

Wat voor container krijgen wij?

De 2-wiel 240 liter minicontainer. Ook wel kliko of otto genoemd. Speciaal ontworpen voor en door de kinderopvang. Zie de foto bovenaan de pagina. Veel mensen hebben de minicontainer ook thuis en de leidsters kunnen er dus makkelijk mee werken. Ze passen door elke deur, zijn licht en nemen weinig ruimte in. Op het moment dat het nodig is dan kunnen we makkelijk aanpassen (een kliko erbij of eraf).

Wat mag er in de container worden gedaan?

In de luiercontainer mogen luiers, billendoekjes en plastic zakken.

Welk abonnement is voor mij geschikt?

Dat hangt af van de grootte van julie kinderdagverblijf. Rechtsboven deze pagina kun je door middel van kindplaatsen van alleen het kinderdagverbijf (dus zonder BSO of TSO) of gastouder aangeven welk abonnement het beste bij jullie past. 

Hoe voorkom je geuroverlast?
Uit ervaringen met honderden kinderdagverblijven blijkt dat er weinig tot geen geuroverlast is als de luierkliko buiten en in de schaduw staat. En je ontvangt speciale geparfumeerde luierzakken.

Ontvangen we automatisch er ook luierzakken bij?

Nog niet. De luierzakken zijn nieuw bij ons en moeten nu nog apart bijbesteld worden. Dat kan hier: https://www.stopmijnafval.nl/a-52738891/afval/luierzakken.

Kunnen ouders ook hun luiers bij ons brengen?

Ja, dit kun je als extra service naar ouders aanbieden. Zij kunnen hun luiers ook in de luierkliko´s doen. Let er wel op dat jullie abonnement hierop aangepast moet worden omdat je anders mischien te weinig ruimte in de container hebt.

Zorgt een LUIERabonnement voor hogere afvalkosten?

Luierafval is 3 x zwaarder dan RESTafval dus het afvoeren en verwerken ervan is duurder dan RESTafval. Maar wanneer 1) het ophalen van het RESTafval wordt aangepast en 2) er meer afval wordt gescheiden zoals Papier & Karton of PMD dan kunnen de kosten gelijk blijven en soms zelfs omlaag. Wij kunnen dit eerst vrijblijvend voor je uitrekenen.

Worden de luiers al gerecycled?

Ja en nee. In sommige regio´s zijn we nu in staat om het naar de recyclefabriek te vervoeren maar in andere regio´s nog niet. Er zijn namelijk meerdere initiatieven om luierrecycling weer op te starten. Elk adres wat al meedoet brengt daarmee de recycling wel dichterbij omdat de gemeente en zorginstellingen dan ook willen aanhaken. De werkwijze is dat de luiers eerst noodzakelijkerwijs mee gaan in de routes voor het RESTafval totdat 1) er voldoende adressen zijn om apart een wagen voor te laten rijden en met bijvoorbeeld de samenwerking met gemeenten en zorginstellingen lukt dit nu al in de eerste regio´s en 2) de recyclefabriek in de regio er klaar voor is om ze te verwerken. Zie hiervoor onze pagina RECYCLING in het menu.

Is het ook voor gastouders?

Ja hoor, ook gastouders kunnen meedoen en hier het abonnement bestellen. Sommige gastouders vragen aan hun ouders €2,50 per kind per maand zodat ze ook zelf hun luierafval van thuis in de container kunnen doen. Ouders zijn vaak enthousiast hierover en op deze manier deel je met elkaar de kosten.

© 2015 - 2018 STOPMIJNAFVAL - Goed bezig! | sitemap | rss